Phonebank: Ring, ring, ring!

“Ingenting slår ringkampanjer i fråga om effektivitet”

Kund: Fagforbundet, Kommunal, Hyresgästföreningen m.fl.
Uppdrag:  Ringkampanjer för valkampanjer, värvning och verksamhetsstöd
Kategori: Verktyg

Ringverktyget Phonebank 

Det är oslagbart med gräsrötter som samtalar med andra gräsrötter. Och med ett relevant budskap finns det ingenting som slår telemarketing – eller phone banking som det också kallas – i fråga om resurseffektivitet. Vem som helst kan, när som helst, komma igång med Phonebank inom 15 minuter. Helt utan förkunskaper och oavsett storlek på organisationen. 

Phonebank är en webbapplikation som kan användas på alla typer av enheter. Automatisk uppringning (auto-dialing) går att aktivera för snabbare ringande. 

Den största organisationen vi har hjälpt har haft över 1000 ringare och ringt över 1 miljon ringuppdrag. Några exempel:


Kommunal

Sedan kyrkovalet 2013 har vi hjälpt Kommunal med att påverka val. Till en början var det en prototyp – idag är vi inne på version 3 med en särskild inbyggd auto-dialer (tre gånger snabbare uppringning). Faktumet är att hela verktyget är uppmappat efter Kommunals organisationsstruktur.

Vi har hjälpt Kommunal med ringkampanjer sedan kyrkovalet 2013. Phonebank är till stor del uppmappat efter hur komplexa organisationer som fackförbund fungerar. 


Fagforbundet

Norges största fackförening, vars insats blev valets (2021) ringkampanj. Alltsedan vi påbörjade samarbetet har det resulterat i vidareutveckling av integrationer för flexibel inloggning samt 100 procent svensk drift (för maximal GDPR-trygghet).

Train-the-trainers-bild från norska valrörelsen 2021 där 10-tusentals fackliga medlemmar mobiliserades via Phonebank. 

 
Hyresgästföreningen

När coronapandemin omöjliggjorde dörrknackning stod en hel värvarorganisation utan arbetsuppgifter. Lösningen blev att själva ringa och värva med Phonebank. I jämförelse med köpt telemarketing visade det sig att eget ringande ökade värvningsgraden samt minskade kostnaderna. 


Svenska Elektrikerförbundet

Använder verktyget till löpande verksamhet, vilket vittnar om Phonebanks potential i all typ av medlemsvård som kräver systematik.


Enkelt verktyg med kraftfull databas

Verktyget fungerar så att alla samtal kopplas till ett särskilt ringuppdrag, distribuerat via ringlistor från ett admingränssnitt med ett CRM (kontakthantering). Det betyder att kontaktuppgifter kan samlas in från nätet och att dessa kontakter automatiskt distribueras till rätt ringuppdrag – till rätt användare. Det gör att stora, komplexa folkrörelser med knepiga organisationsträd snabbt kan komma igång med ringkampanjen.

Gränssnittet som admins i ringkampanjer använder kallas Toolbox och innehåller all den service en flexibel digital kampanj kräver.

Logga in hur du vill – högsta säkerhet med BankID. Vi kan även integrera vårt system med ert vanliga medlemsregister, så samma login kan användas. 

Arbetet med ringkampanjen i norska valet 2021 påbörjades redan 2019. På bild: Alexander, leveransansvarig och ofta med på plats för att utbilda kundernas projektansvariga.
Konstant utveckling genom att lära av andra. Vi reser och deltar i kampanjer, främst i USA, för att testa andra ringverktyg. Vi vill alltid ta de bästa idéerna till Phonkebank och Norden.