Kommunal // Made by Kommunal

Kampanj: Made by Kommunal
Kund: Kommunal
Kategori: Strategi / Produktion / Spridning / Verktyg

Kommunals valrörelse 2018 präglades av engagemang och aktivism. Precis som det ska vara. All produktion gjordes av, med och för medlemmar. En autentisk valkampanj där medlemmar deltog aktivt och där medlemmarnas frågor tog plats. Made By Kommunal helt enkelt.

Istället för att ta fram en stor kampanj för att enbart kommunicera slogans jobbade vi aktivt med minikampanjer. Genom att lyfta konkreta sakfrågor, som stärkte huvudbudskapet, byggdes snabba, spetsiga kampanjer som aktiverade gräsrötter på ett sätt som breda kampanjer sällan lyckas med. Valkampanjen blev på så vis mer skalbar när resurser kunde fokuseras på de minikampanjer som slog rätt hos målgruppen. Den mest framgångsrika kampanjen – ”Stoppa minutscheman” – samlade in mer än 12 000 kontakter och delades näst mest inom sin kategori i hela landet, under hela valåret.

Kommunals valkampanj gav oss möjlighet att ge allt vi har och visa att Great Beyond är en fullservicebyrå som gör kampanj från ax till limpa. Vi var ett stöd från strategiformulering till produktion och utvärdering. Och på så vis kunde stödet för SD halveras, en milstolpe i fackföreningsrörelsen.