Till greatbeyond.se

PR och påverkan

Livsmedelsarbetareförbundet och Great Beyond har en lång och spännande relation. En stor del av våra mest framgångsrika projekt har vi gjort med Livs.

Sedan årtionden har svenska Livs hjälpt fackliga kamrater i Hongkong och andra asiatiska länder att organisera sig. Under #UmbrellaRevolution 2014 backade Livs upp sina fackliga kamrater i Hongkong. Internationell påverkanskampanj i syfte att vinna stöd för saken (grundläggande mänskliga rättigheter, t.ex. rätten att demonstrera) varvades med att Livs-ombudsmannen Pauli Kristiansson flög ned och höll ett brandtal på plats inför tusentals frihetskämpar. En solidariskt insats som väckte stor uppmärksamhet, till Kinas stora förtret.

Vad har slaktare i Kristianstad, Skara och Linköping gemensamt? De är alla – var alla – anställda av välkända  Scan. Men sedan Scan fick nya, utländska ägare började företaget hyra in utländsk personal med sämre villkor, vilket hotade anställningstryggheten för alla. Kampanjen gjorde ett stort nummer av att sätta varumärket Scan i en skandalkontext på grund av skandalösa arbetsvillkor. Det var effektivt. När jumbotronen på Stureplan berättade berättelsen om skandalen fick bolagsledningen nog och förhandlade fram en lösning med Livs.