Till greatbeyond.se

Digitala verktyg

Det har hänt mycket sedan vi på Great Beyond utvecklade den första dialogapplikationen för snart åtta år sedan. Inför valet 2014 byggdes Sveriges första dörrknackningsapp – Sappen – och inför kyrkovalet togs ett telemarketingverktyg fram – Ringvertyget. Till valåret 2018 fanns båda verktygen på marknaden för progressiva organisationer. Resultatet blev arbetarrörelsens största samtalskampanj någonsin – och teknikbyrån tool.builders.

Tool.builders är mer än bara Great Beyonds digitala inhousebyrå – det är idag en fristående teknikbyrå som utvecklar digitala verktyg för en bredare publik. Tool.builders rör sig medvetet i gränslandet mellan webb, design, management och IT-system. Och även om byrån har en egen patenterad lösning – ett system vi kallar för Toolbox.RED – som bygger smarta appar både snabbare och mer kraftfullt än andra, så handlar verksamheten i grunden om metodutveckling för att nå långsiktiga mål.

”People first – tech second” har alltid varit vår inställning. Vi låter inte tekniken styra utan våra verktyg är skräddarsydda för kampanj- och medlemsdrivna organisationer. Tekniken ska underlätta och utveckla arbetet, inte krångla till det. Den inställningen bygger även den nya byrån Toolbuilders på, säger Simon Rosengren, medgrundare av tool.builders.

Med hjälp av en värmekarta i Toolbox.RED kan administratörer se var Ringverktyget används.

Tool.builders utvecklar skräddarsydda applikationer och digitala verktyg för kampanj- och medlemsdrivna organisationer. Dessutom marknadsför byrån ett eget utbud av verktyg.

Idag vill alla organisationer – medlemsorganisationer, offentliga aktörer och även företag – digitaliseras. Utmaningen är att våga gå steget längre än att uppdatera sina IT-system. För att kunna mobilisera viktiga grupper och i viktiga frågor krävs verktyg för engagemang, organisering och automatisering. Där kommer tool.builders in i bilden, säger Joakim Johansson, medgrundare av tool.builders.