Digitala verktyg

Sveriges främsta verktygslåda för digitala kampanjer via egna byrån Toolbuilders.

Till greatbeyond.se

Digitala verktyg

Inför valet 2014 byggdes Sveriges första dörrknackningsapp – Sappen – och inför kyrkovalet 2017 utvecklades Ringverktyget. Till valåret 2018 fanns båda verktygen på marknaden för progressiva organisationer. Dessutom lanserades det nya verktyget Bildgeneratorn samma år, ett onlinebaserat verktyg för nybörjare där snygga och rekordsnabba grafiker produceras. Och under 2019 lanserades Campfire, en plattform för digital påverkan, kampanj och organisation eller “digital public affairs på riktigt” som en av våra klienter säger. Alla verktyg samlade i en och samma verktygslåda, Toolbox.RED. Summan av all teknisk metodutveckling har med åren blivit ett helt eget område – säg hej till byrån Toolbuilders!

Toolbuilders är mer än bara Great Beyonds digitala inhousebyrå – det är idag en fristående teknikbyrå som utvecklar digitala verktyg för en bredare publik. Toolbuilders rör sig medvetet i gränslandet mellan webb, design, management och IT-system. Och även om byrån har en egen patenterad lösning – ett system vi kallar för Toolbox.RED – som bygger smarta appar både snabbare och mer kraftfullt än andra, så handlar verksamheten i grunden om metodutveckling för att nå långsiktiga mål.

”People first – tech second” har alltid varit vår inställning. Vi låter inte tekniken styra utan våra verktyg är skräddarsydda för kampanj- och medlemsdrivna organisationer. Tekniken ska underlätta och utveckla arbetet, inte krångla till det. Den inställningen bygger även den nya byrån Toolbuilders på, säger Simon Rosengren, medgrundare av Toolbuilders.

Toolbuilders utvecklar skräddarsydda applikationer och digitala verktyg för kampanj- och medlemsdrivna organisationer. Dessutom marknadsför byrån ett eget utbud av verktyg.

Idag vill alla organisationer – medlemsorganisationer, offentliga aktörer och även företag – digitaliseras. Utmaningen är att våga gå steget längre än att uppdatera sina IT-system. För att kunna mobilisera viktiga grupper och i viktiga frågor krävs verktyg för engagemang, organisering och automatisering. Där kommer Toolbuilders in i bilden, säger Joakim Johansson, medgrundare av Toolbuilders.